Intervju med Happy Chodwury, skolans nya socialpedagog.

Axel och Chanelle från Sa19a, har pratat och intervjuat  Happy Chodwhury skolans nya Socialpedagog. Här kan ni läsa fullständiga intervjun.  

Foto: Axel Sörman & Chanelle Arce
  1. Varför började du jobba här?

Happy berättar att han sedan länge haft en dröm om att jobba i skolan då han insåg efter gymnasiet att det är det han vill göra. Efter utbildningen kände han sig redo att anta utmaningen som är att arbeta som socialpedagog på gymnasiet. Han tycker att det är det bästa han har gjort. 

  1. Vad är din bild av skolan så här långt?

Han beskriver sin bild av skolan som kul att vara bland elever och att eleverna är modiga för att de öppnar upp sig för Happy. Han tycker även att eleverna har väldigt bra humor. Han gillar att vara en del av processen, vara med och hjälpa till t.ex. att skapa aktiviteter eller följa någon till lektionen. Han beskriver sin roll som den förlängda armen och det är han stolt att få vara.  

  1. Hur kommer du jobba med elevernas trivsel?

Han kommer att satsa på aktiviteter, redan efter 3 veckor har han startat upp aktiviteter i idrottshallen och har olika spel för utlåning. Det märks av när eleverna har nått att göra under rasterna, de stimuleras på ett annat sätt.  Han säger “idrottshallen är det bästa som finns när man får röra på sig”  Happy berättar att elever har själva uttryckt att när man får springa av sig innan lektionerna får man en bättre koncentration. 

  1. Vad har du för ideér? (pingisbordet)

När vi frågar om vilka ideér Happy har blir exalterad och går och hämtar en post it lapp full av ideér och önskningar från elever. Högst upp på lappen är det omtalade pingisbordet, flera kortlekar, uno & schack. Många elever har även uttryckt sig om en fotbollsgrupp “så länge de är tillräckligt många är det inga problem att skapa en fotbollsgrupp” säger Happy . 

Så hör gärna av dig om du är intresserad!

  1. Vad tycker du om dina kollegor på skolan så här långt? 

Han berättar att han har pratat med få av dem på djupare nivå, men fått mycket stöd och kunnat bolla ideér. Han uttrycker att det är viktigt att dem har ett bra band lärare emellan. Happy berättar att lärarnas perspektiv är lika viktigt som elevernas. Han beskriver återigen sin roll som en bro mellan lärare och elever. Han tycker det är viktigt med bra samarbete för att allt ska fungera smidigt. 

  1. Har du något speciellt du vill åstadkomma?

När vi ställer den sista frågan säger Happy att han har väldigt mycket han vill göra. Han vill ta det månad för månad. Han berättar hur han haft som mål de första sex månaderna att komma in på ett bra sätt och skapa relationer med alla typer av elever.  Han uttrycker hur han vill se alla elever även dem som inte syns. Han inser även att en brist med att han vill åstadkomma så mycket är att han kan lätt bli utbränd. Happy berättar hur han vill att skolans elever ska se att han genuint finns här för eleverna och faktiskt vill hjälpa till. 

Happy finns vid receptionen på plan fyra, men ses även runt om i skolan. Om ni ser honom tveka inte med att fråga om det är någonting, han är ivrig att hjälpa till. 

Han nås via telefon på 0767222223 och Mail happy.chodwhury@hvilanutbildning.se , men det går minst lika bra att fråga i korridornerna.

Vi hoppas att denna intervju har gett er mer insikt om skolans nyaste tillskott, Happy.

Vi vill tacka Happy för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar honom all lycka i framtida arbete.

Text: Axel Sörman & Chanelle Arce

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s