Bengts liv

Vi alla vet nog vem Bengt Ödman är sedan en tid tillbaka på Hvilan. Bengt är den otroligt välklädda mannen med kavaj som strosar runt i korridorerna, men något vi alla har gemensamt är att Bengt är oss alla lika mystisk.

Vem är Bengt egentligen? Vad gör han på fritiden? Vad äter han till frukost? Detta är bara några av dem frågorna som ekar i skallen hos eleverna på Hvilan gymnasium.

Jag tog kontakt med Bengt för att få svar på alla dessa frågor om honom, men även för att kunna få en inblick i hur en dag i Bengts liv kan se ut. Häng med!

5 SNABBA FAKTAN OM BENGT

– Han är lärare i redovisning, religion, filosofi.
– Han bär alltid kavaj.
– Hans smeknamn bland eleverna är ”bengan”.
– Han har 4 barn.
– Hans favoritämne att lära ut i är religion.


LIVET SOM BENGT

Bengt svara att alla hans dagar ser lite olika ut beroende på vilken dag. Därför beslutade vi om söndagen som ett exempel. 

Häng med i en vanlig Söndag i Bengts liv!

Bengt går till kyrkan på söndagar berättar han, som vi nog kan räkna ut är det väldigt tidigt. Efter besöket på kyrkan brukar Bengt ägna sin tid mot att ta en promenad, därefter invänta kvällen då han brukar äta en riktigt god middag. 

Otroligt sätt att avsluta veckan på

Bengt Ödman

Mot kvällen senare efter middagen har lagt sig, gjort sitt brukar Bengt förbereda inför skolveckan som startar dagen efter. Det är här hörni magin skapas, det är under dessa söndagskvällar Bengts fantastiska powerpoints skapas!

Övriga dagar har Bengt väldigt lite om tid då han ägnar nästintill varje dag här på skolan med oss men här och där på Bengts eftertraktade fritid delger han att han lyckas ibland klämma in lite klinkande på pianot eller läsa böcker!

Lär känna Bengts smaklökar

Till allra sist. Den mest återkommande frågan hos eleverna är vad Bengts favorit maträtt är och vad denna människa egentligen äter till frukost. Jag är här nu för att ge er svaret, Bengt Ödman, filosofi, religion och redovisningsläraren på Hvilan avnjuter allra mest Thai mat! Det kunde man inte tro? Nu när vi lärt känna Bengts smaklökar och blivit otroligt chockerande kommer vi till Bengts otroliga frukost. 

Steg till den perfekta frukost mackan a la Bengt

Steg 1

Ta fram en smörgås.

Steg 2

Bre på och täck hela smörgåsen av jordnötssmör.

Steg 3

Lägg på lite korv.

Steg 4

Njut nu Bengts favorit frukost! En klassisk smörgås med jordnötssmör med lite korvtopping.


Livet som Bengt är nu klargjort för oss, jag hoppas att många av era frågor besvarades.

Veckans tips från mig: Skapa Bengts perfekta frukostmacka eller beställ hem thai mat!

Text: Olivia Svensk