Intervju med Joel Lindhe

Intervju Med Joel Lindhe 

I den här artikeln ska vi intervjua en av skolans främsta lärare, Joel Lindhe. Han är lärare i Sociologi, Media / Journalistik och Kommunikation. Vi ska intervjua Lindhe om vad han tycker och tänker om skolan, samt hur han trivs. 

Frågeställning till Joel Lindhe:  

– Vad tycker du om Skolans lektionssalar? 

“Jag tycker dom är ganska fräscha. Ja, ja väldigt fräscha. Ventilationen var ju så där förut. Ja men annars är de ganska moderna och fräscha, från mitt perspektiv då.” 

– Vad tycker du om maten? 

“Ja du tänker på skolmaten? Ja den hade kunnat vara bättre menar jag. Kanske lite snyggare upplägg.” 

– Hur tycker du skolgången har gått I den nya skolan? 

“Eh nya lokalerna tänker ni? Ja, jag tänker att det har gått relativt bra med tanke på att det är en ganska stor omställning att byta om från nya lokaler och inte bara nya lokaler utan dubbelt så många elever också. Så att det är ju gått relativt bra. I början var det ju lite bökigt så där, men det har ju förbättrats givetvis. Nu tror jag ändå att de flesta vet vad de ska vara och det är inte klart här nu men vi kommer ju byggas ut lite mer.” 

– Hur är din relation till elever och kollegor? 

“Alltså det beror ju lite på om det är ämnesmässigt eller?” 

“Vi tänker liksom mer socialt liksom hur det känns att liksom mer leva med de. Liksom om du kommer överens med kollegor” 

“Om jag ska börja med elever då alltså. Det är ju ganska viktigt som lärare att knyta an till elever det gör ju väldigt mycket i undervisningen, och jag känner mig ganska… ganska nöjd med den sammanhållning som finns mellan mig och elever. Det finns alltid några elever som är lite svårare, men jag vill ha med rätta som vanligt ganska bra kontakt med flest elever, och jag har ju nästan bara treor och så att jag ändå känner att jag är nöjd med den kontakt jag har med mina elever.  

Med kollegor, ja det hade kunnat varit lite bättre tror jag men det är inte för att vi inte kommer överens utan vi ser ju knappt varandra. Det är ju det men när vi väl ses då ja vi, vi har kul tillsammans och försöker samarbeta så mycket det bara går.” 

– Hur trivs du i skolan? 

“Jag trivs väldigt bra hade önskat ett cykelrum. Ja tysta lokaler mycket ljusinsläpp jag trivs väldigt bra det är ju en ganska relativt liten skola och det gör ju också att det blir bättre sammanhållning, och sen elever. Det är ingen stök skola så att ja, jag trivs väldigt bra.” 

-Vad kan skolan förbättra? 

“Jag tror alla skolor kan förbättras och här gäller det ju att se vilka brister som finns och brister finns ju i alla skolor. Men jag tror att man alltid kan bli lite… lite bättre. Det finns många områden man kan förändra exempelvis internetuppkopplingen kan bli bättre. Det är inte bara elever som har klagat på att det finns, och jag kanske också skulle önska mig lite ro. Fler ämnen där fysiska böcker ingick det tror jag hade varit väldigt bra för många elever. Allting är digitalt, det är ju väldigt bra men allt kan ju inte vara digitalt heller, det blir lite jobbigt. Så skulle maten kunna förbättras också.” 

Avslutningsvis så gick vi igenom våran frågeställning med Joel. Vi fick utvecklade svar och samanställda svar. Vi fick reda på vad Joel tycker om skolan och hur den fungerar, samt vad han vill förbättra.  

Skriven av Fabian Cuba och Jakob Liljander.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s