Intervjuer med två elever om skolans flytt ifrån Universitetet (Frescati) till Stora Essingen. 

Intervju med Leo Almlöf och Fabian Cuba (SA19B) 

Foto: Samuel Westerberg SA19B

Detta är en intervju med två elever på Hvilan Gymnasium angående skolans flytt ifrån Universitetet (Frescati) till Stora Essingen. Under intervjun blev två elever i årskurs tre intervjuade om deras tankar och åsikter till flytten. Eleverna berättar sina tankar och åsikter kring ämnet och berättar om fördelarna och nackdelarna med den nya skolan.

  
Vad tycker du om skolans nya plats? 

Vi tycker att den nya skolan är sämre än den gamla eftersom det är långt avstånd ifrån där vi bor. Vi båda bor i Vaxholm och det tar dubbelt så lång tid att ta sig till skolan. Leo tycker att det går hyfsat fort om man tar bilen till skolan men det kommer med sina konsekvenser, vägtullar och höga bensinpriserna. 

Föredrar du den nya eller gamla plasten? 

Vi båda är enade om att vi saknar den gamla skolan eftersom det var en bättre studiemiljö och att det vara nära till naturlivet. Både Leo och Fabian tycker att det var skönt att kunna ta raster ute i den fina naturen. Det fanns mycket som bidrog till att vi föredrar den gamla skolan bland annat, skolmaten, miljön, byggnaden och självklart maten på lantis. 

Hur lång tid tar det för dig att åka till skolan? 

För oss som bor i Vaxholm tar det ungefär 1 timme och 30 minuter att åka kommunalt till skolan. När vi tar bil till skolan tar det ungefär 40–50 minuter beroende på trafiken. 

Bor du närmare skolan nu? 

Nej, vi bor inte närmare skolan nu. Tvärtom det är nästan dubbelt så långt för oss att åka till skolan nu. Detta är den största anledningen till att vi tycker att den gamla skolan var bättre än den nu variga. Förr kunde vi 670 bussen som gick hela vägen ifrån Vaxholm till universitetet, nu måste vi ta bussen till Danderyds sjukhus sedan tunnelbana till Liljeholmen och därefter tvärbanan till Stora Essingen. 

Vilka fördelar finns det med den nya skolan? Samt nackdelar 

Det finns självklart fördelar samt nackdelar med den nya skolan enligt oss. Vi tycker att det är skönt med nya fräscha lokaler eftersom det bidrar till en bättre studiemiljö. Vi tycker däremot att den nya skolmaten inte matchar samma standard som den gjorde på förra skolplatsen. 

Avslutningsvis är både eleverna Leo Almlöf och Fabian Cuba enande om att det föredrog den gamla platsen på skolan (Frescati).

Text: Samuel Westerberg SA19B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s