Notis: Regeringen säger ja till gruvan i Gállok

Elev kollar på de senaste nyheterna om gruvan i Gállok

Foto: Ylva Danielsson

Regeringen har de senaste dagarna gett tillstånd till företaget Jokkmokk Iron Mines AB till att anlägga en gruva för att bryta järnmalm i Gállok i Jokkmokks kommun. Näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson säger att den planerade verksamheten skulle medföra positiva effekter för samhället och för näringslivet i Jokkmokk. Detta beslut har upprört många och UNESCO har uttryckt oro över vad denna gruva kommer innebära. I Februari lämnades en protestlista mot gruvan in med över 70 000 namn till näringsministern, men trots detta har regeringen nu sagt ja till gruvan.

Text: Ylva Danielsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s