Intervju om Hvilan Gymnasium med Natasja Kanth

 

Foto: Leo Vidana 

Vi har intervjuat skolans rektor Natasja Kanth angående skolan och frågat henne om allmänna frågor såsom polisärendena, kamerorna som satts upp till skolans toaletter och eventuella skol utflykter.

Vi började intervjun med att fråga henne om övervakningskamerorna som satts upp den senaste perioden. Hon berättade att de kommer sättas upp två kameror under en testperiod vid plan 4 & 6, för att se om kamerorna ger de önskade resultatet dvs mindre vandalisering. Vi tog även upp några frågor angående alla polisärenden som ägt rum i skolan. Natasja berättar att polisen kommit till skolan eftersom en del elever rökt olika substanser av narkotika på skolans område, och då har skolan en skyldighet att rapportera det till polisen. Men en del gånger har även polisen kommit hit på eget initiativ för att kolla runt och säkerhetsställa att allt är lugnt på skolan.  

En del har frågat om vart skolans inkomster går någonstans och Natasja berättar att det går till lärarnas lön, hyra för lokalerna och elevernas hälsa. Sedan alla pengarna som går till caféterian var tanken att det bara skulle gå runt till en början. Så att de pengarna varorna köps in för ska kosta lika mycket som de köper in det för. Men nu har priserna höjts eftersom vissa har snott och fejkat swish betalningar.

Natasja berättar att det vart en hög efterfrågan om olika aktiviteter på skolan så som biljardbord och pingisbord. Men eftersom vi inte har någon plats för sådana saker inne på skolan, så kan det förekomma att det kommer bli ett ute pingisbord på lite varmare dagar men tyvärr inget biljardbord.  

Toaletterna i skolan är ett problem där många elever tycker att de är otroligt äckliga och skitiga, många elever vill knappt använda skolans toaletter (speciellt på plan 4). Natasjas svar på skolans toaletter och till eleverna som stökar ner de är “ingen skam i kroppen” och vi håller helt med. Detta kan även resultera i att det kan sättas upp kameror utanför toaletterna.  

Därefter frågade vi om hur det kommer se ut med olika utflykter, skidresor, språkresor, samt besök på museum mm, och Natasja säger att hon tycker det är superviktigt med såna utflykter. På grund utav att man finner en gemenskap med sina klasskamrater och lärare. Men eftersom det har varit en pågående pandemi har de inte funnits möjligheter till det på grund utav smittorisken och restriktioner. Men hon berättar att det förmodligen kommer finnas en chans för det i framtiden. 

Avslutningsvis berättar hon att skolledningen vill fokusera och försöka lägga ner mer tid och resurser på skol aktiviteter och minska vandaliseringen i skolan samt narkotikabrott. 

Vi tackar Natasja för hon har ställt upp på denna intervju och vi hoppas att ni elever har fått svar på frågor ni har undrat! 

Av: Leo Vidana och Sophia Örström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s