Vad är studentflak?

Studentflak är en tradition som sträcker sig långt bak i tiden i samband med att med att skolans treor tar studenten.

Foto: Elliot karlsson

Studentflak kan se olika ut från skola till skola, studenten har nu dem senaste 2 åren förändrats väldigt mycket på grund utav den pågående covid-19 pandemi. Men det har ej stoppat studenterna från att bli kreativa med sina studenter , Båt i Stockholms skärgård har blivit väldigt populärt de senaste 2 åren eftersom att flak ej varit tillåten av folkhälsomyndigheten. Men nu år 2022 är studentflaken äntligen igång igen .

Studentflaken designar man med sin klass för att få den så personlig som möjligt, det kan vara allt från banderoller, särskilda färger och internskämt inom klassen.

För att boka studentflaken finns det flera olika hemsidor som erbjuder allt du kan behöva för en lyckad student tex sprutöl, konfetti, rökmaskin med mera ett exempel på en hemsida är https://studentfabriken.se/ som vi använde oss utav när våran klass bokade allt från studentskiva till studentflak.

Priserna kan skilja sig en del beroende på vart du bokar och vad eran klass väljer att lägga till på flaket.

Beroende på hur många som ska vara på flaket kan priserna landa från 17500kr (30-40 personer) till 36700 kr (160-180 personer). Den klassiska ölen som är på flaket vars ända syfte är att skaka och spruta bort all öl och dem priserna kan variera mellan 800 burkar för 5200kr till 1800 burkar för 10800kr beroende på vad din klass är beredda att spendera.

Tiden man är på flaket och rullar runt i stan kan variera mellan allt från 2 timmar till 5 timmar, och något som är viktigt att tänka på när ni bokar ett studenflak är att ni oftast måste ha minst en vuxen som är med på flaket och har koll på de smått berusade studenterna så att allt går som det ska. Dessa kan vara till exempel ett syskon, en vän eller en förälder.

Hoppas ni får en rolig student, allt från utspringet till flaket men ta det lugnt med alkoholen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s