STUDENTVECKAN 2022

Foto: Ebba Björn

Ett oförglömligt minne som varje gymnasieelev förhoppningsvis får uppleva en gång i sitt liv. En tid av glädje, äventyr, ekonomiskt brist och gemenskap. 

Studenten är slutsspurten av dina tre år i gymnasiet och ett oförglömligt firande som kvarstår resten av livet. Bortsett från allt firande och festliga äventyr som medföljer avslutas en fas i ditt liv och ett nytt kapitel av frihet, ansvar och nyfikenhet påbörjas. 

Studentveckan är tiden innan din studentdag då syftet är att umgås och skapa minnesfulla och härliga aktiviteter med  respektive klass. 

Inte nog med att studenten är en fin tid av glädje och skratt medföljer äventyret även en dyr kostnad för dig som student. Enligt Swedbank har de beräknat kostnaden för en studentdag varav gästlistan för mottagningen beräknas på 20 personer. Slutgiltiga kostnaden blev då 14500 kr. 

Studentveckan kan se olika ut för alla men vanligtvis innehåller den olika teman för aktiviteter som t.ex poolfest, racketsport, temafester, middagar, bal eller en gemensam utgång. 

Vår studentdag är den 10 juni och studentveckan startar en vecka innan. Vår studentvecka kommer präglas av pool party, ölorientering, dagsfest med olika teman, picknick m.m. 

Ölorientering är en aktivitet varav flera grupper tävlar om att hitta så många barer som möjligt med hjälp av en karta och ledtrådar. Tävlingen är som sagt uppdelad på flera grupper som  kan bära antingen gemensamma lagkläder eller gemensamt tema. Vid varje stopp på en nyfunnen bar finns möjlighet att dricka alkohol. Orienteringen består av 20 delmoment såväl som praktiska och teoretiska.

En balkväll brukar vanligtvis inledas med ett förfirande med alkohol som övergår till att middagen påbörjas där tre rätters inkluderas. Många brukar vara uppklädda i antingen klänning eller kostym samt klackar eller sneakers. Kvällen brukar underhållas med tal, sång, dans och massa skratt. 

Jag hoppas att du har fått en tydligare inblick i hur studentveckan kan eventuellt se ut och att inspirationen hos dig inför din kommande studentvecka växte.

Källa: Dyrt att ta studenten | SVT Nyheter

Text: Ebba Björn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s