En ”traumatiserande” händelse i trapphuset

Foto: Hannah Stenskog

En ”traumatisk” upplevelse i trapphuset – en lärares mardröm. Personen i fråga är en anonym källa, vi har valt att kalla personen i fråga Bjorn i denna artikel.

Bjorn gick sin vanliga runda runt skolans lokaler för att ha sina dagliga diskussioner med elever. När hen sedan gick in i trapphuset på våning 4 för att röra sig uppåt mot sitt lärarrum. Då möttes läraren av ett förvånande föremål liggandes på planet mellan våning 5 och 6. Detta mystiska föremål var enligt källan en öppnad, men enligt Bjorn förhoppningsvis en oanvänd kondom. Det som var mest chockerande skulle upptäckas bara några minuter senare.

När Bjorn sedan hade gjort sina ärenden i lärarrummet, skulle hen föra sig nedåt mot plan 4 för att ha en samhällslektion med sam-sam eleverna från Sa19a. Det hen då upptäckte var att den öppnade kondomer fört sig uppåt i trapphuset och nu låg på mellanplanet mellan våning 6 och 7, istället för 5 och 6 där den tidigare legat. Bjorn behövde ta tag i räcket för att inte falla ihop av chock, panik, skam och förtvivlan.

Frågor som dessa snurrade runt i Bjorns huvud:

Hur tog den dig uppåt?

Varför tog den sig uppåt och inte nedåt, vilket hade vart mest förklarliga?

Har någon flyttat den?

Varför har någon flyttat den?

Hen förklarar med darrig röst för mig under intervjun att hen knappt klarade av att gå till hens elevers lektion på grund av alla frågor i Bjorns huvud.

”Jag kunde liksom inte koncentrera mig på något annat än det som precis skett” – Bjorn

Trotts denna traumatiserande upplevelse, kämpade hen igenom känslorna och gick till lektionen ändå. Bjorn har erbjudits hjälp i form av möte med kurator samt samtalsstöd. Hen beskriver att i dagsläget mår hen bättre, men det går inte en dag utan att tänka på det som hänt hen. Bjorn beskriver även att samtalsstödet hjälpt hen på vägen, men inte tillräckligt nog.

Vi har sökt efter kondomen, men den är i dagsläget förvunnen. Antagligen, och förhoppningsvis, slängd så att andra elever inte behöver uppleva det läraren Bjorn behövt genomgå.

Text: Hannah Stenskog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s