För ett billigare och roligare uteliv!

Billigare och roligare uteliv 

Foto: Matthias Böckel. Lisens: CC

I denna artikel ska vi skriva om barer och uteställen där studenter kan dricka bra och billig alkohol. Eftersom studenter oftast har en rätt så tajt budget vill vi dela med oss av våra erfarenheter av utelivet och ge tips på vart man kan hitta billig och bra dricka, för en så bra och rolig upplevelse som möjligt.  

Av våra egna erfarenheter har vi kommit fram till att det finns en väldigt stor skillnad när det kommer till priser på olika barer. När vi till exempel befinner oss på söder kan vi se tydligt att priserna är mycket lägre än inne i stan vid typ Östermalmstorg.  

Vi kan se olika prisskillnader på alkoholen på olika ställen. I snitt kostar en öl ute 50-70kr. Men om man åker till rätt barer kan man få en öl för 30-40kr. Inte bara att ölen är billigare utan också trevligare folk. Vi har märkt att barer på söder inte bara har billigare öl utan också det trevligare folket. Kan det bero på att alkoholen är billigare?  

Vi tror att folket på söder är trevligare för att pengar inte har en lika stor betydelse som det har på till exempel Östermalm. Alla är bara glada och trevliga och vill ha en rolig utekväll. När det finns billig alkohol tror vi att folk inte känner att de spenderar allt för mycket pengar på en utekväll och tänka på pengarna, men när alkoholen är dyr tänker inte folk lika mycket på det och får ångest.  

Avslutningsvis ska vi dela med oss om billiga och trevliga barer i Stockholms regionen.

Bartips! 

Dovas, Hornsgatan 90 

Hirschenkeller, Götgatan 46 

Kellys bar, Folkungagatan 49 

Kloster, Hornsgatan 84 

Baras Backe, Götgatan 33 

Text: Fabian Cuba, Simeon Puhakka, Leo Almlöf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s