Intervju med Livet på Södra Latin

Foto: vaktmästaren på Södra Latin

Wulf, 18 år, mer känd som Livet på Södra Latin är ett välkänt ansikte runt om i Sverige. Han har ett stort följe på sin TikTok och har även en Youtubekanal. Jag tog mig till hans hemmaplan för att lära känna han lite bättre och få en liten tur av den fina byggnaden. 

Hur kändes det att så fort bli ett känt ansikte runt om i Sverige?

– Det var oväntat att få 20 000 följare på TikTok på bara två veckors tid. Första gången någon ville ta en bild med mig började jag nästan garva ihjäl mig: hur kan någon vilja ta bild med mig, tänkte jag. Men när fler började känna igen mig på stan vande jag mig fort och det är kul att folk kommer fram, säger hej och frågar om bild. Det känns lustigt att folk utanför Stockholm känner igen mig, till och med när jag var i Helsingfors så var det folk som kom fram till mig. Man får nypa sig i armen och inse att det här händer på riktigt.

Allting började ju med Youtubekanalen, men vad fick dig att börja med TikToken också?

– Det var ursprungligen så att jag ville marknadsföra min Youtubekanal och jag blev tipsad av en klasskamrat att Tiktok kunde vara en bra plattform för att få spridning. Jag hade aldrig haft TikTok tidigare och installerade appen samma dag som jag publicerade min första video där. Efter ett litet tag förstod jag att TikTok var något att satsa på och sen dess har Youtube blivit mer sekundärt och jag har känt att det har varit mer värt att lägga ner tid på min TikTok.

Blir det aldrig jobbigt med folk som känner igen dig hela tiden?

– Ibland vill jag inte bli igenkänd och då är det bara att sätta på sig keps och solglasögon när jag går ut och det funkar alltid. Men det är sällan ett problem för mig att bli igenkänd. Folk är alltid trevliga när de kommer fram. Hellre att någon kommer fram till mig och pratar än att hålla på och smygfilma för det tycker jag inte om. 

Har du någon idé vad du ska göra med dina sociala medier efter gymnasiet? 

– YouTube-kanalen har nog ingen framtid, kanalen och videorna kommer finnas kvar men det kommer inte komma ut fler videor då YouTube-kanalen är mest byggd kring skolan. Men min TikTok handlar mer än om bara skolan, den handlar mycket om mitt egna liv – och det finns ju ett liv efter studenten.

Bubbel vet vi alla att du gillar, men vad är din favoritöl?

– Den enda ölen jag druckit som jag tyckte var god är Guinness. Jag är ingen öldrickare, går jag på krogen skulle jag aldrig dricka en öl utan något annat. 

Vad ser du mest fram emot med studenten?

– Det är nog att lämna den schemalagda vardagen och att kunna vara mer spontan. Att kunna välja ännu mer vad man själv vill göra och vad man vill läsa. På universitetet har man möjligheten att välja kurser mer i detalj och man behöver inte varje dag följa mönstret att vakna på morgonen, gå till skolan, plugga och gå hem. Luft i schemat och flexibilitet kan vara väldigt välbehövligt.

Spelar du några datorspel, isåfall vad? 

– Jag har aldrig spelat på datorn. Det jag har spelat är väl Hay Day på ipaden när jag var yngre och ibland kan det bli så att jag spelar lite Nintendo 3DS, då blir det Zelda: Ocarina of Time eller Mario Kart. Har jag väldigt lite att göra kan jag spela FIFA på mobilen men det är verkligen längst ner på prioriteringslistan. Jag känner att Hay Day är som ett heltidsjobb om man ska ta det på allvar, när jag spelade det blev jag mest stressad av att mata korna och lasta båten hela tiden.

Vilken är din favoritbubbel?

– Jag skulle väl säga Chapel Hill om man kanske vill ha något alkoholfritt till pluggandet så man inte blir helt sömnig. Mitt favoritbubbel är som Winston Churchill sa: “kallt, torrt och gratis”.

Vad är din favoritövning på gymmet? 

– Gällande träning gillar jag framför allt gruppträning, och där är min favoritövning frivändningar (”push press” på engelska).

Vad är din favoritparfym?

– Jag har aldrig använt parfym och ser ingen anledning med det. Parfym är inte heller bra för folk som har svårt för starka dofter.

Hur många språk kan du? 

– Jag kan svenska och engelska samt spanska på en ganska bra nivå. Jag kan väldigt lite tyska och ett par iriska fraser.

Vad är din favoritgrej med Irland?

– Jag har varit där 3 gånger och tycker det är oerhört vackert där. Det finns trevligt folk, är lantligt, har en fin natur och det är inte jätteturistigt. Man kan vara ganska ifred och det är inte så turistifierat om man åker utanför städerna och bort från de stora besöksmålen. Irland har en intressant historia och intressant kultur och det kan vara kul att vara engagerad i ett annat land än bara sitt eget. Det är en frisk fläkt.

Har du en favoritkrog på Söder, isåfall vilken?

– Om jag ska välja mellan innekväll och utekväll så tar jag alltid innekväll. Det kan vara en innekväll med vänner eller familj men jag gillar inte att gå ut på krogen med folk som alltid är fullare än en själv. Jag gillar inte heller alkoholhetsen som man kan uppleva ute. Jag sitter hellre hemma och dricker ett glas bubbel med vänner.

Efter intervjun satt jag kvar en stund och pratade med Wulf och fick se de vackra uppstoppade djuren i skolan. Jag fick även träffa skolans personal, där ibland sjuksköterskan som likt mig är finsk som jag fick chansen att utbyta några ord med. Jag hade det jättetrevligt med Wulf och det var verkligen kul att få besöka hans skola och intervjua honom. Ett stort tack till han som tog sig tiden att träffa mig.

Foto: Erkki Koskinen

Till er som missat, gå in och kolla på hans kanaler! 

Youtube: https://www.youtube.com/c/Livetp%C3%A5S%C3%B6draLatin

Tiktok: https://www.tiktok.com/@livetpasodralatin

Text: Erkki Koskinen från SA19B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s