Vem är egentligen Björn?

Mannen, myten och legenden Björn. Vi har genom en intervju tagit reda på mer om honom. Här kan du läsa om hans liv, vad han gör på skolan och hans åsikter om skolan samt maten och eleverna men även vad Björn tycker om kaffet?

Björn är 39 år gammal och arbetar som vikarie för samhällskunskapsläraren Aje till sommaren. Han fick jobbet genom sin syster som jobbar här på Hvilan, Björn har även arbetat på Södra Ängby och Norra Ängby skolan. Under hans gymnasietid studerade han på Bromma gymnasium eftersom Björn nämligen är uppvuxen i Stora Mossen.

Utöver sitt vikariejobb är han utbildad arkeolog också. Som arkeolog arbetar man med att gräva efter spår av människor. Björn berättade för oss att det coolaste han har hittat som arkeolog är en stor nyckel. Wow!

Björn är även gift och är tvåbarnspappa, han och hans familj bor i Abrahamsberg för tillfället. I övrigt är Björn en aktiv person som går till jobbet varje morgon och vi frågade även Björn den stora frågan om vilket lag han håller på, han svarade att han är en stolt djurgårdare!

Björns ärliga åsikt om Hvilan

“Härliga elever dock något lata. Andra lärare är trevliga men man jobbar mycket ensam”. Han tycker utöver det att skolan erbjuder ett bra stöd till dem som har det svårt och att ett nära samarbete finns. Björn tycker dock att skolmaten skulle kunna vara bättre, säger även att “kaffet är dåligt”. Utöver det så hade han önskat att ha en AW med lärarkåren, den bästa läraren på skolan enligt Björn är Aje.

Björn är en musikintresserad person, han har spelat gitarr sedan han var 9 år och sjunger. Han har även spelat i band. Han har en idol, Ian Andersson. Det är Björns förebild. 

Vi frågade Björn om det rådande kriget i Ukraina, han själv är inte rädd för att kriget ska komma till Sverige just nu, men om det skulle hända skulle det vara hemskt.

Idag har vi fått reda på mer om Björns liv och vad han tycker om Hvilan som arbetsplats. Nu vet vi att Björn har två barn och en fru, ett stort musikintresse, att han har en idol och att kaffet är dåligt. Vi hoppas att det snart blir en till AW med lärarkåren!

Text: Nora Lindblad, Moa Höglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s