RESTIPS TILL SOMMAREN

Vart ska man resa?

Denna artikel är perfekt för dig som behöver tips för vart du ska resa i sommar. Tre resmål kommer att beskrivas, ett i Grekland, ett i Kroatien och ett i Thailand. I en intervju tipsar en elev om två ytterligare resmål. Varför ska man resa till just dessa platser och vad kan man göra när man är där?

Foto: Bliazo 237, Creative Commons 

Restips 1 Plataniás Kreta Grekland.  

Plataniás är en större by som ligger på den nordvästra kusten strax utanför den större staden Chania. Här finns det mesta för en härlig semester. Plataniás ligger endast 10km från Chania, det är alltså inte långt bort från alla de klubbar och restauranger som ligger i staden.  

Platanis strand är en av de mest populära stränderna utanför kreta. Stranden är 4km lång och har det mesta för en så skön semester som möjligt. Det går att bland annat hyra vattenskotrar, paddelbåtar samt snorkling utrustning. I Plataniás finns flertal barer, klubbar och restauranger runt om i byn.  

Att åka till Grekland för att besöka Plataniás tar endast ca 4 timmar från Sverige. Man får en varm semester samtidigt som man inte behöver flyga särskilt långt. Under sommaren är det runt 30–35 grader varmt.  

Foto: Nick Karvounis, Creative Commons

Restips 2 Podstrana Kroatien  

Podstrana är en ort i Kroatien som ligger i den södra delen av landet 260 km söder om huvudstaden Zagreb. Orten ligger ca 8 kilometer söder om split. Fördelen med Podstrana är att du bor nära flera fina stränder och samtidigt med en kort bussresa kan ta sig till centrala split och de klubbar, restauranger och shopping som finns i staden.  

Två populära och mycket fina stränder i Podstrana är Grljevac Beach och Podstrana Beach. Havet utanför dessa stränder är klarblått och längst med stränderna erbjuds restauranger samt barer.  

Att flyga till Kroatien och besöka Podstrana tar ungefär 3 timmar och är under sommaren mellan 25-30 grader varmt.  

Restips 3 Ao Nang Thailand  

AO Nang är en ort i södra Thailand. Orten är belägen sydväst om staden Krabi och utgörs av flertal stränder såsom Östra Rai Leh ochVästra Rai Leh och samt 83 mindre öar. Det är en overklig vacker övärld tillsammans med stränderna. Det tar bara några minuter att ta sig till dessa öar med båt från AO Nang. Det är vanligt att många åker till Phuket och kombinerar semestern med att besöka AO Nang, stränderna och öarna. AO Nang har även klubbar samt restauranger att besöka.  

Att flyga till Thailand och besöka Ao Nang tar betydligt längre tid än att resa till de två tidigare resorna. Det tar ca 11 timmar men resulterar i en mer exotisk miljö. Under sommaren är det mellan 30–35 grader varmt.  

Foto: Мaxim Ulitin, Creative Commons

Intervju Jakob Liljander Sa19b  

Vad har du för restips inför sommaren? 

– Mina restips inför sommaren är Madagaskar och Tunisien. Madagaskar har en mycket fin natur där man kan gå på safari. Det är även väldigt varmt med fina stränder.  

– I Tunisien kan du besöka Hammamet beach som är en fin strand, sen kan du besöka Sousse Archelogical Musseum.  

De fem restips som framförts hoppas jag avslutningsvis kan skapa inspiration och idéer till vart man kan resa till sommar.

Foto: Marc Ryckaert, Creative Commons

Melvin – Sa19b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s