Att göra i Stockholm i sommar

Sommaren är snart här och längtan är stor. Denna lista är perfekt för dig som behöver inspiration för vad man kan göra i Stockholm under sommaren. Stockholm är faktiskt en väldigt vacker och härlig stad att befinna sig under sommaren också.

  1. Picknick i en park (ta bild i humlegården) 

Vad är inte bättre än en picknick i solen en varm sommardag? Stockholm kryllar av fina parker och grönområden. Ta med dina vänner och en filt. Köp något gott att äta eller fika att ta med och sett er i en park och njut av solen och värmen. Tips på parker och grönområden i Stockholm: Vasaparken, Humlegården, Djurgården, Tantolunden och Hagaparken.  

Humlegården. Foto: Stina Fagerström
  1. Bada  

Sol och bad är väl det bästa som finns när solen skiner en varm sommardag. Stockholm har flera fina badplatser, både några utanför innerstaden men också i innerstaden. Tips på badplatser runt omkring Stockholm: Tantobadet, Blå Lagunen vid Ekerö, Fågelöuddebadet på Lidingö, Brunnsviks strandbadet och Långholmens klippbad. 

Fågelöuddebadet. Foto: Holger Ellgaard (CC)  
  1. Dagstur till skärgården 

Ta en båttur ut i Stockholms vackra skärgård över dagen och njut. Det finns flera olika företag som har olika dagsturer ut i Skärgården tex Strömma som har brunchdagstur eller middagsturer. Du kan också ta en av skärgårdsbåtarna och åka ut till en Skärgårds ö och upptäcka skärgården på egenhand. Tips på skärgårdsöar: Waxholm, Sandhamn, Möja, Grinda och Fjäderholmarna.  

Foto: Stina Fagerström
  1. Njut av solnedgången på Stockholms fina utsiktsplatser  

Ta med dina vänner och njut av en solnedgång på Stockholms finaste utsiktsplatser med utsikt över Mälaren eller innerstan. Utsiktsplatser i Stockholm: Strömparterren vid Norrbron, Kristinebergsklipporna, Evert Taubes terras på djurgården, Observatorielunden i Vasastan, Skinnarviksberget på Södermalm.  

Skinnarviksberget. Foto: Foto: Guillaume Baviere (CC)  
  1. Besök en uteservering  

Att ta någon god drick eller en god lunch på en uteservering under sommaren är aldrig fel. Uteserveringar för vänner eller familj finns det massvis av i Stockholm. Tips på uteserveringar som serverar bra mat och drinkar: TAK, Strandbryggan, Mälarpaviljongen, Fåfängan, Hallwylska och flera vid Östermalmshallen.  

Fin uteservering på Östermalmshallen. Foto: Stina Fagerström

  1. Njut av Stockholms bästa glassbarer  

En svalkande glass en varm sommardag är aldrig heller fel. Stockholm har flera bra glassbarer som serverar hemmagjord glass. Tips på glassbarer: A.H . Glassbar i Hornstull, StikkiNikki på Östermalm, Kennys Gelato på Djurgården eller i Nacka strand, Snö i Vasastan eller Bulladö glassfabrik om man vill ta en dagstur till Ingarö.  

Foto: Roman Matovsky (CC) 
  1. Slottsträdgården i Ulriksdal och slottspark  

20 minuter utanför Stockholms innerstad hittar du idylliska Ulriksdal som är en magisk plats under sommaren. Här kan du göra allt från att plocka egna blommor och grönsaker på deras slottsträdgård till att ta en fika eller lunch på Ulriksdals värdshus eller varför inte ta en promenad i slottsparken.  

Foto: Holger Ellgaard (CC)  

Hoppas denna lista har inspirerat dig till saker att hitta på under sommar i Stockholm, förhoppningvis något som du inte visste om fanns i Stockholm innan. Sätt dig nu med dina vänner och familj och planera in roliga att ha att se framemot.

Text: Stina Fagerström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s