KRÄMIG KYCKLINGPASTA MED SOLTORKADE TOMATER

(foto: Ebba Björn

Här får du tips om en otroligt smakfull maträtt som passar till allt från en vardagskväll med familjen till ett firande med kompisgänget. Maträtten har en härlig kombination av protein, kolhydrater och vitaminer. Inte nog med att den innehåller en hel del näring är det en rätt som är snabb och enkel att laga.

Maträtten som beskrivs ovan är den krämiga kycklingpastan som innehåller kycklingbröst som styckas ner i mindre bitar tillsammans med valfri pasta. Rätten lagas ytterligare med soltorkade tomater och basilika som topping.

För att laga denna maträtt som smidigast börjar du med att skära gul lök, vitlök, kycklingbröstet och soltorkade tomaterna i mindre bitar. Stekpannan sätter du till en början på en låg grad samtidigt som du tillsätter antingen smör eller olja beroende på smaksak. Därefter fyller du en kastrull med vatten och tillsätter salt under uppvärmningstiden. Den gula löken och vitlöken får några minuter på så att stekas innan kycklingbitarna tas i. Du låter kycklingen stekas tills den nästan är klar. Efter det lägger du i soltorkade tomaterna, matlagningsgrädde, vatten och vill du utmana maträtten ytterligare kan det vara gott med valfri soja i stekpannan. Du tillsätter sedan pastan i det kokande vattnet och låter stå. Nu börjar maträtten närma sig klar och du kan då låta kycklingen få stå och blanda smakerna tillsammans med sojan och tomaternas olja. Peppra och salta i din grad av smak. Häll sedan ner pastan i en sil och tillsätt smör. Sedan överför du pastan samt en liten mängd pastavatten till stekpannan med gräddsåsen där ingredienserna puttras ihop på låg värme. Tillsätt slutligen basilika blad som topping.

Ingredienser(4 portioner):

550 g Kyckling

450 g Valfri pasta

100 g Soltorkade tomater

1 msk valfri Soja

2,5 dl Matlagningsgrädde

1-2 st Gul lök

1-2 st vitlöksklyftor

1 tärning kycklingfond

För att göra maträtten mer näringsfylld funkar en fräsch valfri blandad sallad som tillbehör. Genom att antingen tillsätta någon söt dricka eller vin kan måltiden upplevas mer festlig.

Hoppas detta gav dig inspiration och nyfikenhet för att testa på denna maträtt!

Text: Ebba Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s