Mösspåtagningen 2022 (notis)

Nu börjar gymnasietiden rulla mot sitt slut för treorna på Hvilan Gymnasium, en del har redan haft sina studentskivor och 200 dagars, 100 dagars, 50 dagars har firats och det är nu dags för mösspåtagning. Detta är en dag då alla treorna samlas och tar på sig sina studentmössor tillsammans för första gången, det brukar oftast hålla tal och tas foton av eleverna.

Mösspåtagningen i skolan kommer äga rum klockan 13.00 torsdag den 28 april för alla treorna, där kommer lärare men även rektor hålla tal och alkoholfri dryck delas ut. Därefter kommer studentmössorna tas på tillsammans och bilder kommer tas på samtliga klasser, detta kommer vara ett minne för livet!

Mösspåtagning utöver skolan

Det brukar varje år anhållas mösspåtagning på skolan men utöver det finns även särskilt anordnade firanden där flera tusen studenter samlas och firar från alla olika skolor! Exempelvis är de allra populäraste mösspåtagnings evenemangen på Josefinas och Slakthuskyrkan som äger rum fredag den 29e April! På Josefinas behöver köa för att få delta och därefter betala inträde eller till Slakthuskyrkan köpa en biljett i förväg. Detta kostar mellan 200 – 300 kronor, är värt varenda krona!

Se till att ha med dig studentmössan till detta, klä upp dig lite finare och ha kul!


Har du fortfarande ingen biljett eller vill komma ?

Slakthuskyrkan: Klicka här

Josefinas: Se till att komma i tid och köa, insläppet börjar klockan 11! Inget förköp av biljett finns.

1651146120

  dagar

  timmar  minuter  sekunder

tills

Mösspåtagning 2022

Text: Olivia Svensk