Prisvärda och populära resor för studenter 

I detta reportage kommer det framföras perfekta restips för ungdomar som vill ha roligt för ett rimligt pris. Länder som Grekland och Spanien med vackert boende och fina stränder. Solen, utelivet och semestern blir som bäst på platserna vi rekommenderat. I en intervju kommer även en elev tipsa om två härliga resor.

Foto: GeoTravellers, Creative Commons  

Grekland – kreta  

Kreta är Greklands mest mångsidiga och största ö. På kreta finns långa stränder, både större ständer med folkliv och mindre småbyar med vardagsliv. Några av de populäraste platserna i Kreta är Rethymnon, Hersonissos och lerapetra. 

 Som student är en resa till Kreta perfekt. Det går att resa till ön billigt där man kan kombinera resan med både festande och aktiviteter samt sol och bad.  Kreta är inte en dyr ö. Priserna för mat samt dryck är billigare än Sverige. Medelpriset för en tvårättersmiddag är ca 200kr per person och en öl kostar 35kr. Priser för boende på ön skiljer mycket beroende på hotell. I och med det stora utbudet av hotell går det att hitta boenden för billigt pris.  

I några av Kretas populäraste platser som exempelvis Rethymnon och Hersonissios finns flera klubbar. Till exempel Aulaia Club och New York Beach Club. Båda Klubbarna har fått bra recensioner av turister.  

Foto: Dronepicr, Creative Commons  

Katalonien – Barcelona 

En otroligt prisvärd och rolig plats. Barcelona är lokaliserat vid Spaniens östkust. Barcelona är fullt av intressant kultur. Exempelvis som “Sagrada familia” som är den enorma katolska kyrkan som även nu inte är färdig byggd. För en ungdom i våran ålder är Barcelona rena rama drömmen. Den långa stranden och flest barer per capita i världen. Ett roligt utetliv med trevliga människor från hela världen. Personligen har vi en favorit, “The Old Irish Pub”. “The Old Irish Pub” är en bar som ligger långt ned på La Rambla, som är huvudgatan för turister i Barcelona. Med billiga priser och ett otroligt roligt dansgolv så ligger den nära till själen för oss. För personer som letar efter en gata fylld med klubbar så finns det på Ronda litoral längs med stranden. Klubbar som “Opium” och “Pacha” som alltid har fart på dansgolven.  

Foto: SNRTZ, Creative Commons  

Gran Canaria  

Gran Canaria är den tredje största ön av öarna i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Ön ligger 190 km från Afrikas nordvästra kust. På ön finns massvis fina stränder där några av de bästa är Maspalomas, Playa del Inglés samt de i San Augustin. Det finns allt från shopping, klubbar, barer, restauranger, utflykter och mer. Gran Canaria är precis som Kreta en populär semesterö dit man kan resa billigt. 

Priserna i Gran Canaria är lägre än i Sverige. På restaurangerna kan man äta för ett mindre pris. Alkohol är även generellt billigare än i Sverige där du kan köpa en lokalproducerad öl för ca 20 kr.  

Foto: Giuseppe Milo, Creative Commons 

Intervju Jakob Liljander Sa19b  

Vad är dina två restips för studenter?  

– Mitt restips är Varna Bulgarien. Det är fina stränder och en gammal stad. Det är trevligt folk dem snackar engelska, bra service, det finns mycket att göra i staden. Det är billigt och god mat.  

– Mitt andra restips är Alghero Sardinien. I Alghero kan du sola, bada, gå på barer och klubbar. Du kan också kolla fotboll och kan gå på safari. Sen är det också billigare än Sverige.

Vi hoppas att du har fått inspiration samt tips om roliga och prisvärda resor. Att du som student vill åka och besöka någon av dessa platser. Både för er egen skull när man vill ta det lugnt. Men också för ett rejält uteliv och en trevlig kulturrunda.

Fabian Cuba  Sa19b

Melvin Borin  Sa19b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s