Rysk segerdag- Putin håller tal

(Foto: Kremlin.ru)

Den 9 onde maj höll Putin sitt försvarstal på Rysslands Segerdag där han uttrycker sig om hotet från Nato på rysk territorium. Diktatorn Putin försvarar i sitt tal att ”Ukraina får de modernaste vapnen från Nato. Det visar att beslutet att inleda den särskilda operationen var påtvingat och det enda rätta beslutet” skriver Amanda Hällsten och Manne Berggren Wiklund i Aftonbladet.

Tidigare spekulationer om ett eventuellt krig var inget Putin nämnde men att Ryssland uppger sig befinna sig i ett civilisations krig där västvärlden och Nato gör ett försök att utplåna landet på grund av kriget i Ukraina är ingen tvekan. 

Text: Ebba Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s