Såhär får du ditt CSN att räcka längre

Bild: Izabella Intonen

Många känner säkert till glädjen när CSN kommer in på kontot, men också besvikelsen över hur snabbt det kan ta slut. Det kan vara tufft att hålla koll på sina pengar, inte minst när man studerar och har massa roliga saker framför sig. Därför har jag samlat ihop 5 tips som får ditt CSN att räcka längre.

1. Undvik att äta ute
Trots frestelsen går det tyvärr åt mycket pengar till mat och drycker. Om det inte är nödvändigt är detta något du ska undvika. Om du vet med dig att du ofta är hungrig eller törstig är ett förslag att börja ha med sig något att knapra på hemifrån. Det kan exempelvis vara en bar eller någon frukt.

2. Utnyttja studentrabatter

Studentkortet och Mecenat är två exempel på webbtjänster som erbjuder dig som student olika typer av förmåner och rabatter. Tänk på att utnyttja dessa rabatter enbart för något som du faktiskt tänkt köpa sedan innan, annars finns risken att ditt CSN ändå går förlorat! 

3. Gör upp en någorlunda plan för nästa månad

Det kan vara svårt att att bilda en klar uppfattning för vad för aktiviteter som kan väntas komma nästa månad. Men räkna med att detta kan kosta en del och lägg undan en slant. Ett annat bra alternativ är att sätta in en del pengar som du får i samband med CSN på sparkontot om du har ett sådant, på så sätt blir det lättare att inte göra sig av med dom så snabbt. 

4. Handla inte när du är hungrig

Vi alla vet nog känslan av att gå in i en mataffär när man är hungrig som en varg. Det kan hända att man plockar på sig mer än nödvändigt, dessa pengar kan du lägga på något annat!

5. Sälj dina gamla kläder

Om du ändå känner att det krisar sig med ditt sparande är säljande av gamla kläder ett perfekt sätt både att tjäna pengar men ger också mer plats i garderoben! Det finns exempelvis olika typer av appar såsom Plick och Tise, som är ett utmärkt sätt att få sina kläder sålda på. 

Text av: Izabella Intonen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s