Har du ingenting att kolla på? Här kommer en lista med serier!

Här nedan har du en perfekt lista för dig som vill kolla på något nytt!

Foto: CC

Greys anatomy – “Så mycket känslor under seriens gång, sjukt spännande i kombination med sorglig och lycklig”  

Denna dramaserie kretsar kring kärlek, drama och svek i bakgrunden av läkare som jobbar på ett av Seattles bästa sjukhus. Grey`s anatomy handlar om en grupp nyexaminerade AT- läkare som vidare ska jobba sig uppåt för att bli specialistläkare. Dem ska då få ihop privatlivet och läkarlivet. Serien sänds fortfarande och har nu hållit igång i 18 säsonger. Serien kommer garanterat väcka känslor. Denna serie är perfekt som dig som kanske är intresserad av läkaryrket. Serien innehåller dock nålar, blod, inälvor och allt som har med operationer att göra. Självklart är det inte riktigt människoblod osv men känsliga tittare varnas. Jag älskar denna serie och man slutar aldrig förvånas.  Serien finns på HBO max!

La casa de papel – “En fartfylld spansktalande serie med allt ifrån våld och motstånd till kärlek och vänskap. Man fastnar verkligen för handlingen, som aldrig blir långtråkig. Huvudkaraktärerna blir som ens bästa vän, då man får lära känna dem och följa med i deras liv i totalt fem delar på 41 avsnitt.” 

En professor rekryterar en efterlyst kvinna och sju andra kriminella för att genomgå historiens största kupp. De planerar under en lång tid och målet är det kungliga spanska myntverket. För att inte avslöja sina identiteter går både rånarna och gisslan runt i röda overaller och dali-masker, vilket kommit att representera gänget. Serien finns att se på Netflix. 

The 100- “Aldrig slutar man bli förvånad av vad som händer i denna serie. Sjukt spännande att kolla på” 

Denna serie utspelar sig 97 år efter en kärnvapenapokalyps. De sista 12 nationerna som bodde på jorden skickades upp i rymden för att överleva och skapa fler generationer i hopp om att återvända till jorden 100 år senare. Efter 97 år började arken (som de bor på uppe i rymden) få slut på syre, därför skickades fångar från fängelse under 18 år ner till jorden för att se om det gick. Ungdomarna inser dock snabbt att dem inte är ensamma på jorden. I denna serie får du ett riktigt äventyr att kolla på. Det är en science fictionserie samt en dramaserie. Den perfekta serien för dig som är trött på vardagsserie och vill börja på något nytt och spännande! Finns att se på netflix.

Ockupationen – “Så många problem och ångest. Det går inte att sluta titta!” 

Norges nytillträdda regering vill ligga i framkant när det kommer till förnybar energi och klimatsmart energiutvinning. Därför stoppar de all gas- och oljeproduktion, vilket leder till en ekonomisk kris i Europa. EU låter därför Ryssland ockupera Norge i smyg i takt med att statsministern kidnappas och utsätts för hot. Relationen mellan Norge och Ryssland blir spänd och hemligheten kommer sakta upp till ytan, vilket resulterar i att den lokala befolkningen börjar hysa sitt missnöje och hat mot Ryssland. Serien finns med sina 24 avsnitt på tre säsonger att se på Viaplay. 

Friends – “Denna feelgood serie sviker aldrig”  

Denna serie är en klassiker. De flesta har förmodligen redan sett den. Kanske är det dags att se den igen? Friends är en sitcomserie som utspelas i New York. Vi får följa med sex vänner genom vardagliga situationer. De sex huvudkaraktärerna präglas med kärleksbekymmer, jobbsituationer och smått drama i gruppen. Detta är en klassisk feelgood serie och jag har kollat om på den minst 47 gånger. Vill du ha en serie som får dig att skratta och må bra? Detta är en serie för dig! Oroa dig inte heller för att den ska ta slut snabbt. Den håller igång i hela 10 säsonger! Serien finns att se på HBO max. 

Kärlek & anarki – “Tråkig och ensidig kontorsvardag blir normbrytande, utmanande och roande. Sofie Rydman visar att det går att ha kul, trots att man jobbar på kontor” 

Kulturkvinnan Sofie Rydman är gift och har barn, men är ändå inte nöjd. Varje dag är likadan och hon söker spänning. En ung IT-tekniker som börjar jobba på samma arbetsplats tycks vara likasinnad. De börjar en flörtig lek i smyg, där de ger varandra utmaningar mot samhällsnormerna, vilket får dem att se på livet med nya perspektiv. Leken blir även mer vågad och resulterar i oväntade konsekvenser. Finns att se på netflix!

Dessa serier är verkligen att rekommendera nästa gång du har svårt att hitta något bra. Allt ifrån feelgood till kriminaldraman som du följa under flera säsonger. Det kan passa vilken dag som helst, vardagskväll, fredagskväll eller varför inte under sommarlovet? 

/Emilia Gillerud och Per Grunditz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s